תהליך אדפטציה – כך זה עובד:
בראשית הדרך הכתיבה מתבצעת בשיטת הפינג-פונג: הארגון מתווה לאיש המקצוע קווים מנחים ומקבל ניסוח ראשוני. על הניסוח הראשוני מתקבלות הערות, מתבצעים שינויים וחוזר חלילה עד לקבלת הניסוח הסופי. תהליך הפינג-פונג יתקצר ככל שהעבודה המשותפת תתקדם ואיש המקצוע יסגל לעצמו את אופי הארגון עימו הוא עובד ולהפך. אין בתהליך קיצורי דרך – זו השיטה הטובה ביותר להגיע לרמה גבוהה של כתיבה. תהליך ההסתגלות הדדית (ארגון – איש המקצוע) מכונה בפינו, אנשי המקצוע, "אדפטציה". חשוב לוודא שבין נציג הארגון לאיש המקצוע תהיה כימיה ואמון הדדי. אלה מרכיבים נחוצים להצלחה. חשוב גם להבין שלא ניתן לדלג על שלב האדפטציה אם רוצים לקבל שירות מקצועי.
ניירות עמדה ומכתבים
הקלות הרבה שבה מועברים מסרים בעידן המודרני מציבה עמותות וארגונים בפני משימה לא קלה: להשיב או להגיב באופן ענייני ומהיר לכל פונה. במרבית הארגונים ממונה אחד העובדים להיות "המשיב" ואכן, במרבית המקרים די בכך. אבל… לא אחת מתקבלת פניה רגישה הדורשת התייחסות מיוחדת וניסוח זהיר. לעיתים, אין מדובר בפניה כי אם דווקא בצורך להציג את עמדת הארגון ביחס לסיטואציה שעלתה לכותרות. במקרים כאלה מומלץ מאוד להיעזר באיש מקצוע המתמחה בביטוי רעיונות באמצעות כתיבה מקצועית. את המידע בנוגע לעמדת הארגון הרשמית תספק הנהלת הארגון, אך את הביטוי הנכון לעמדה זו ינסח איש המקצוע.
סיוע מקצועי נדרש גם במקרים של מכתבים רשמיים שיש להעביר לא אחת לגופי ממשל או לתורמים וכד'. במקרים אלה יש לשקול כל מילה ולהתנסח בזהירות על מנת להביא בפני הממוען את ה"תמונה" שאנו מעוניינים להעביר.